Trenutno pregledavate WISD – Svjetski dan klizanja na ledu 04.12.2022.

WISD – Svjetski dan klizanja na ledu 04.12.2022.

Prvo obilježavanje Svjetskog dana klizanja na ledu koji organizira Međunarodna klizačka unija-ISU je globalni događaj koji biti će održan dana 4. prosinca 2022. Taj dan je posvećen klizanju na ledu s istovremenim aktivnostima koje se odvijaju diljem svijeta. Ključni ciljevi su predstaviti klizanje široj javnosti stvaranjem nezaboravnog doživljaja na ledu za klizače početnike, klizače rekreativce, aktivne klizače i njihove pratioce – drugim riječima za cijelu obitelj!

Svjetski dan klizanja na ledu u Sisku obilježiti će se dana 04.12. (nedjelja) od 15,00-18,00 u ledenoj dvorani „Zibel“, u organizaciji Klizačkog kluba Zibel u suradnji s gradom Siskom i ŠRC-om. 

U prvom dijelu programa održat će se „mini revija“ klizača-članova klizačkog kluba „Zibel“, koji će pokazati svoje umijeće kroz programe koje su usvojili sa svojim trenerima.
Drugi dio je planiran kao prezentacija igara koje se mogu provesti na ledu (graničar, nogomet, igre spretnosti, ledena kraljica), dok treći dio je rezerviran za sve klizače, sadašnje i buduće te roditelje kao i pratitelje kroz školicu klizanja.
Klizačima koji prvi put dolaze na ledenu plohu bit će omogućeno besplatno klizanje u pozitivnom okruženju sa stručnim osobljem, kroz razvoj klizačkih vještina s glavnim ciljem bavljenja sportom a u konačnici omasovljenje klizačkog sporta, čime zadovoljavamo odgojne, edukativne i zdravstvene aspekte.
Trudimo se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom, želja nam je da našim članovima sport postane dio i način života, da kroz njega izgrade svoju osobnost, steknu radne navike i izrastu u zdrave ličnosti.